Pasta de dinti Sensikin, 75 ml, Kin
Descriere
SensiKin: solutia pentru un zambet fara durere
Ingrijeste-ti dintii sensibili cu SensiKin, produsul special formulat pentru a preveni si ameliora hipersensibilitatea dentara si hiperestezia dentinara severa.
Compozitie eficienta pentru protectie maxima
Azotat de potasiu - Reduce rapid durerea si disconfortul, blocand semnalele nervoase.
Fluorura de sodiu - Intareste smaltul si protejeaza impotriva cariilor, oferind o bariera durabila impotriva sensibilitatii.
Usurinta si eficienta in utilizare
Cu SensiKin, igiena orala devine din nou placuta si confortabila. Fiecare aplicare iti ofera protectie de durata si un zambet fara durere.
Indicatii
- Prevenirea si ameliorarea hipersensibilitatii dentare si a hiperesteziei dentinare severe.
- Igiena orala poate fi dureroasa din cauza hipersensibilitatii dentare.
Compozitia calitativa si cantitativa
- Azotat de potasiu: 5,00 g
- Fluorura de sodiu: 0,20 g
- Excipienti: s.q.f 100 g
Dozaj si cale de administrare
Periati pe dinti de cel putin doua ori pe zi, timp de 2-3 minute, ideal dupa masa, si inainte de culcare. Se recomanda utilizarea unei periute de dinti cu cap moale, impreuna cu o tehnica corecta de periaj. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu inghititi.
Proprietati farmacologice
Hiperestezia sau hipersensibilitatea dentara este raportata de obicei de catre pacienti dupa ce au experimentat o durere ascutita cauzata de stimuli diversi. Raspunsul la durere variaza considerabil de la o persoana la alta. Afectiunea implica in general suprafetele faciale ale dintilor din apropierea aspectului cervical si este foarte frecventa la premolari si canini. Cea mai larg acceptata teorie a aparitiei durerii este teoria hidrodinamica a lui Brannström, care implica miscarea fluidului in tubii dentinali.
Conform acestei teorii, atunci cand fluidele din tubii dentinali sunt supuse unor schimbari de temperatura sau modificari osmotice, miscarea stimuleaza un receptor nervos sensibil la presiune, ceea ce duce la transmiterea stimulilor.
Diferiti stimuli care pot provoca aceasta senzatie sunt frigul, caldura, osmoza, electricitatea, deshidratarea si substantele chimice.
Pe baza teoriei hidrodinamice, hipersensibilitatea dentinara este o durere dentara tranzitorie caracterizata printr-o durere scurta si ascutita, care apare din dentina expusa, ca raspuns la un stimul care nu poate fi atribuit unei alte forme de defect sau patologie dentara. Pentru a prezenta un raspuns la stimuli, tubulii ar trebui sa fie deschisi atat la suprafata dentinei, cat si la suprafata pulpara a dintelui.
Cel mai frecvent motiv pentru expunerea tubulilor dentinari este recesiunea gingivala (factor predispozitiv). Alte cauze includ expunerea cronica la placa bacteriana, abraziunea periutei de dinti, laceratia gingivala din obiceiuri orale precum folosirea scobitorii, utilizarea excesiva a atei dentare, pregatirea coroanei, gingia atasata inadecvat si pierderea gingivala secundara bolii sau interventiei chirurgicale. Recesiunea gingivala este reducerea inaltimii gingiei marginale la o locatie apicala la CEJ. Zonele adancite pot deveni sensibile din cauza pierderii de ciment, expunand in cele din urma dentina.
Optiunile de tratament non-invazive includ agenti topici si paste de dinti care contin un ingredient activ desensibilizant. Acestea sunt considerate a fi cea mai simpla, rentabila si eficienta linie de tratament pentru majoritatea pacientilor. Conform literaturii de specialitate, cel mai larg disponibil ingredient desensibilizant este nitratul de potasiu. Se crede ca ionii de potasiu blocheaza sinapsa dintre celulele nervoase, reducand excitatia nervoasa si durerea asociata.
Cercetari ulterioare au aratat ca nitratul de potasiu poate oblitera tubii dentinari. Knight si colab. au raportat rezultate pozitive in obliterarea tubulilor dentinari prin utilizarea microscopului electronic cu scanare. Rezultatele indica faptul ca, daca raza tubulilor este redusa prin obliterare, fluxul de fluid in interiorul tubulilor scade, reducand in cele din urma hipersensibilitatea dentinei.
Alte tratamente sunt concepute pentru a reduce fluxul in tubii dentinari prin ocluzia sau sclerozarea acestora. Ingredientele active includ fluorura stanoasa, clorura de strontiu hexahidrat, oxalati si fluoruri de aluminiu, potasiu sau feric.
In 2004, Cochrane Collaboration a publicat o revizuire sistematica a pastelor de dinti cu azotat de potasiu pentru tratamentul hipersensibilitatii dentinare, bazata pe studii clinice efectuate pana in anul 2000. Aceasta revizuire a inclus studii care au folosit metode similare pentru a determina eficacitatea azotatului de potasiu in reducerea hipersensibilitatii dentinare. Rezultatele au fost obtinute prin masurarea stimulilor tactili, termici si de explozie de aer, precum si prin evaluarea subiectiva a durerii de catre pacienti in timpul vietii de zi cu zi. Perioadele de expunere au variat intre sase si opt saptamani, iar rezultatele au fost raportate ca modificare medie fata de valoarea initiala.
Concluziile tuturor studiilor evaluate in revizuire indica faptul ca pasta de dinti cu azotat de potasiu a redus semnificativ hipersensibilitatea dentinara atat la stimuli tactili, cat si la stimulii de explozie de aer, precum si raspunsul subiectiv.
Fluorura de sodiu in doze mari este folosita si ca agent desensibilizant. Cercetarile in situ arata ca dentina radacinii tratate cu fluor prezinta ocluzie a tubilor dentinari.
Fluorura de sodiu are actiune protectoare impotriva cariilor, remineralizeaza smaltul si acopera tubii dentinari, intarind astfel actiunea nitratului de potasiu. In acest fel, se realizeaza o reducere rapida si prelungita a hipersensibilitatii dentare.
Prezentare:
75 ml
Opinii
Pareri Pasta de dinti Sensikin, 75 ml, Kin
Spune-ne parerea ta despre acest produs si porneste discutia.